או לה לה - בגטים

את היופי שבאפייה גיליתי בביקור שערכתי במונקו בגלגול הקודם שלי בתור עיתונאי (אפשר לקרוא על כך בפוסט שלי, איך הכל החל). כל כך התאהבתי בתחום שהתחלתי לחקור ולפתח לעצמי מתכונים לבגטים מאתגרים ו "צרפתיים" כמו שאני אוהב.
בסטודיו שלי, אני מעביר לפחות אחת לחודש סדנת אפיית בגטים עם שני מתכונים מדליקים שפיתחתי ומכיוון שאני אוהב לשלב גם את עולם המטבח, אני משלב בסדנה מתכונים לכריכים סובבי עולם: כריך טוניסאי, סביח, כריך בלקני ועוד...
היום אשתף אתכם במתכון כייפי לבגט, תנסו אותו בבית ואם זה "פתח לכם את התיאבון, אז מוזמנים לפנות אלי ולהרשם לסדנת הבגטים הקרובה.

בצק מקדים:
************
250 גרם קמח לחם
165 גרם מים
1 גרם שמרים יבשים
5 גרם מלח
מערבבים יחד מכסים בניילון נצמד ועוזבים בטמפ החדר ל12 שעות



מתכון באגט:
*************
750 גרם קמח לחם
495 גרם מים
15 גרם מלח
4 גרם שמרים יבשים/ 12 טריים
כל הבצק המקדים
מערבבים הכל למעט הבצק המקדים במיקסר וו לישה.
כשהבצק כמעט הומוגני זורעים קוביות מהבצק המקדים פנימה.
לשים כ8 דקות. מגבירים בסוף מהירות לעוד דקה שתיים.
מניחים לשעתיים מכוסה.
(אחרי שעה מבצעים קיפול לבצק)
בתום השעתיים מחלקים ל12 כדורים. מניחים 10 דקות למנוחה.
מעצבים לבאגט
מתפיחים 30 דקות נוספות.
חורצים באלכסונים עוקבים. אופים בחום של 230 מעלות כ15 דקות.
בהצלחה!
להרשמה לסדנת הבגטים: 050-8880780
https://www.asaf-haofe.com/labaguette

תגובות