מתכון לביאליס - ביגלה בלי חור

ביאליס- בייגלה בלי חור של ג'פרי המלמן. קיבל את הכינוי מאפה "ביאליק' אצלנו בבית - עשיתי קצת שינוי לכיוון הישראלי. הכל במסגרת הכנות לארוחות חצר אצלנו אחרי פסח. תהליך מעט ארוך אבל כל ביס אגדה. תרשמו מתכון:
ככה הם נראים מוכנים לאכילה

מכינים מילוי - בצל מטוגן, עשבי תיבול, בטטה אפויה, פטריות מוקפצות, שומשום. אם המילוי חם יש לקרר.
רגע לפני התנור - ביאליס


מצרכים לבצק 
  • 500 מים קרים
  • 750 קמח לחם
  • 3 גרם שמרים יבשים
  • 15 גרם מלח
  • 50 גרם קורנפלור
3 דקות לישה איטית
5 דקות לישה בינונית
התפחה שעה. קיפול. התפחה עוד שעה

חלוקה ל15 כדורים
מנוחה של 10 דקות. 
פתיחה לפיתה עם שוליים וסידור על נייר אפיה.
מילוי והתפחה עוד שעה
אופים 10 דקות בחום של 240°.

תגובות